[vc_row][vc_column][vc_btn title=”BOOK CUPPING” color=”warning” size=”lg” link=”url:http%3A%2F%2Fyogasahl.dk%2Fom-massage%2F|title:Massage||”][vc_column_text][vc_row][vc_column width=”1/1″][vc_column_text]

Massage, Cupping og Gua-sha er i samme familie og derfor fungerer det  rigtig godt at kombinerer disse metoder i en behandling. Især hvis du har myoser/spændinger der ligger dybt, eller som du har døjet med længe.

Massage, Cupping og Gua-sha
20 min Cupping, svarer til en times deep tissue massage.

CUPPING:

Cupping er en mindst 4000 år gammel metode til at arbejde med prana/chi (energi) i kroppen. Når man arbejder med en kop, arbejdes der  med stagneret energi og blodgennemstrømning. Cupping kan derfor løsne op for ’affaldsstoffer’ og hjælpe smerter og spændinger.

Jeg anvender det der kaldes “moderne cupping”, dvs at kopperne er af plastik

Bemærk du kan få mærker efter behandlingen. Det er vigtigt at bemærke at det IKKE er vævsskade.

, og jeg har en smart pumpe, der suger luften ud og derved løfter hud og bindevæv.  

Cupping er især blevet populært blandt sportsfolk. Især svømmeren Michael Phelps, skabte opmærksomhed med sine “cupping-mærker”. Atleter anvender ofte Cupping som en del af deres restitution, eller som skadesforebyggelse.

Jeg arbejder med kopperne som en del af de øvrige massagebehandlinger. Vi vælger i samarbejde om Cupping vil være det rigtige for dig og din behandling. Metoden er velegnet til muskelsmerter, kredsløbs-problemer og spændingshovedpine.

Hvis du vælger Cupping som en del af behandlingen, skal du være opmærksom på at “kopperne” efterlader mærker af varierende grad, alt efter hvor meget stagneret energi du har i kroppen.

Cupping er blandt andet velegnet til muskelsmerter i ryg, skuldre, arme og ben.

 

Gua-sha
Gua-sha arbejder med stagneret chi

HVAD ER GUA-SHA?

Gua-sha er alternativ behandling, der stammer fra traditionel østasiatisk medicin og er i familie med Cupping og akupunktur. Teknikken bruges ofte til at behandle muskelsmerter og spændinger. En Gua-sha behandling foregår ved at at skrabe din hud med et værktøj, ofte af horn. Det øger blodcirkulationen i det behandlede område og er med til at løsne op for muskelspændinger. Metoden forårsager ofte mærker, der viser sig som lilla eller røde pletter, disse kaldes sha. Gua stammer fra det kinesiske ord for skrabning. Du kan også møde teknikken hvor den bliver kaldt scraping eller spooning. Gua-sha udtales gwahshah.

Gua-sha udføres generelt på en ryg, balder, nakke, arme og ben. Dog bliver ansigts Gua-sha mere og mere populært. Det er en blid version af metoden og her anvendes ofte en ’roller’ frem for skrabe-værktøjet. I ansigtet virker Gua-sha opfriskende og opstrammende.

Cupping og Gua-Sha arbejder med stagneret Chi 

Ifølge TCM, Traditionel Chinese Medicine, chi den energi, der strømmer gennem kroppen. TCM siger at vores chi skal være afbalanceret og flyde frit for at sikre deres sundhed og trivsel. Hvis vores chi bliver blokeret, kan det forårsage smerte eller spændinger i muskler og led. Gua-sha og Cupping arbejder med at bevæge den blokerede energi for at lindre smerter eller stivhed. TCM ser også stagnation som årsag til smerte og sygdom. Derfor arbejder man både i Cupping og Gua-Sha med at flytte stagneret blod/energi for at lindre symptomerne. 

Efter begge typer af behandling kan du opleve at du bliver en smule kuldskær, her er det vigtigt at du holder området varmt. Du kan også blive meget træt og have behov for at hvile dig. Din urin kan blive en smule mørkere, på grund af den detox behandlingen skaber. Det er som ved massagen vigtigt at du drikker vand efter behandlingen og lytter til din krop. 

Prøv en behandling med en kombination af massage, Cupping og Gua-sha hos YOGA SAHL & MASSAGE i Haslev.

Scroll to Top