Vinyasa er en yoga stil, hvor man sætter stillingerne, eller sekvensen sammen i et flow. Det vil sige at du bevæger dig fra den ene stilling til den anden i en glidende bevægelse og i takt med din vejrtrækning. Denne stil bliver også kaldet “flow” yoga.

Det siges at Vinyasa Yogas varierende og flydende karakter hjælper dig til at få en mere afbalanceret krop. Filosofien bag Vinyasa handler om at alting er midlertidig, evig foranderligt. Vinyasa spejler livet, vi er et sted et stykke tid og bevæger os videre til et nyt sted. Vinyasa, er altså en åndedrætsstyret praksis, forbinder alle handlinger i vores liv med det formål at bevæge sig mod det, der er aller mest vigtig for os.

VINYASA’S KARAKTERISTIK

Vinyasa Yoga binder en asana til den næste ved hjælp af åndedrættet. Forstil dig de enkelte stillinger som perler op en perlekæde, hvor du kan glide fra den ene til den næste. Derfor bliver stilen også kaldt “Flow Yoga”. Der er altså større fokus på flow, frem for alignment som fx i en Hatha klasse. Derfor er det også en fordel af have en smule kendskab til yoga inden du kaster dig ud i en dynamisk flowklasse.

“Overgange” er, hvad der forbinder en stilling til den næste i Vinyasa. Det er altså ligeså vigtige som selve stillingen, det er denne flydende overgang der gør Vinyasa til de den der. At flytte sig fra en stilling til en anden på en stille og yndefuld facon. Det er en færdighed der kræver lidt øvelse og fokus, og som kan gøre Vinyasa meget meditativ.

Vinyasa er synonymt med bevægelse. At bevæge sig ind og ud af stillinger er det vi oftest tænker på, ved bevægelse. Men selv i stilheden er Vinyasa repræsenteret af hjertets slag og vejrtrækningen der bevæger sig ind og ud.

Vi bevæger os i takt med vejrtrækningen. Indåndingen eller udåndingen er starten på en vinyasa bevægelse.

En dynamisk Vinyasa klasse vil tilføje et kardiovaskulær komponent, som du ikke altid finder i andre former for yoga (dog vil du mødet det i Hard Core Yoga.

Vinyasa klasser er ofte kendetegnet ved høj energi, men der er mange måder at udøve Vinyasa på, et langsommere flow vil bygge styrke, kombineret med fleksibilitet. Er du ny til Vinyasa stilen, kan du med fordel starte med en mere rolig time, hos YOGA SAHL kalder jeg det SloFlow.

DU KAN HØRE MERE HER

Scroll to Top