YIN YOGA

Jeg vil kraftigt opfordre alle til at prøve Yin Yoga. Hvorfor? Fordi følelsen efter at have praktiseret Yin Yoga er fantastisk. Flere og flere mennesker føler sig stressede eller pressede. Selvom jeg er stor tilhænger af den teknologiske udvikling, så gør den også at vi er ”always on”, og det kan være svært at slukke og gå mentalt offline. Yin Yoga er den perfekte modpol til dit Yang liv.

Fordele ved en regelmæssig Yin Yoga praksis:

  • Beroliger og balancerer krop og sind
  • Reducerer stress og angst
  • Øger cirkulationen i kroppen
  • Forbedrer fleksibilitet i både krop og sind
  • Frigør/blødgør fascia
  • Balancerer dine organer og forbedrer flowet af chi/prana

HVAD ER YIN YOGA?

Paul Grilley udviklede Yin yoga som vi kender det i dag. Dens udbredte popularitet skyldes til dels Paul og hans kone Suzee, men kan også tilskrives Sarah Powers og Bernie Clark. Jeg er uddannet i Danmark af Trine Hedegaard, der er den eneste yogalære i Skandinavien der er anerkendt af Sarah Powers.

Yang Yoga praksis (Hatha, Ashtanga, Vinyasa) er målrettet de ‘overfladiske’ muskler, i Yin yoga, målretter vi arbejdet mod kroppens dybe bindevæv – ledbåndene, leddene, knoglerne og de dybe fasciaer. En Yin yoga session hos YOGA SAHL består af en række passive stillinger der holdes i op til 5 minutter. Vi arbejder hovedsagelig med nederste del af kroppen – hofter, bækken, inderlår, den nedre rygsøjle. Da disse områder især er rige på bindevæv.

HVEM HAR GAVN AF YIN YOGA?

Yin yoga er noget for dig, hvis du er træt og mangler energi eller hvis du er overstimuleret og har for meget energi.

Vi lever i en verden, der bombarderer os med stimuli 24/7. Det holder vores hjerne konstant i gang, den skal behandle alle de oplysninger, der bliver kastet mod den. Det er ligegyldigt om det er værdifuld info eller skrald, sindet skal stadig håndtere det. Vi er blevet vant til det niveau af stimulus, og mange er blevet afhængige af det. Vi begynder hurtigere at kede os, hvis tingene bliver stille og så ender vi med at surfe, spekulerer eller leder efter ting at tage os til. Ligegyldigt hvad, så længe vi fylder stilheden.

Enhver form for dynamisk (yang) yoga henvender sig til dette aspekt; at holde os beskæftiget. Alligevel vil jeg ikke opfordrer dig ikke til at skære den dynamiske yoga ud.

Yin yoga er baseret på det taoistiske koncept for yin og yang, modsatte og komplementære principper i naturen. Yin er det stabile, passive, skjulte aspekt af ting; yang er det skiftende, bevægelige, afslørende aspekt. I kroppen er det relativt stive bindevæv (sener, ledbånd, fascia) yin, mens de mere mobile og bøjelige muskler og blod er yang.

Jeg vil opfordre dig til at skabe balance mellem det aktive og det passive. En god måde at gøre det, er ved at introducerer Yin Yoga i din praksis.

YIN YOGA FOR KROP OG SIND

Yin yoga virker på yinvævet, eller bindevævet. Bindevæv reagerer bedst på en langsom, stabil belastning, derfor holdes yin-stillingerne længere. Når du forsigtigt strækker bindevævet ved at holde en yin stilling i lang tid, vil kroppen reagere ved at gøre den lidt længere og stærkere.

I yin yoga arbejder vi med at stimulere og fjerne blokeringer i myofasciale meridianer i kroppen, som igen balancerer kroppens indre organer og systemer.

Når vi ligger stille og lader sindet være stille, skaber vi de huller, jeg beskrev tidligere. Ved at skabe disse huller, giver vi plads til at noget kan komme frem. Det kunne være angst, lykke, sorg, kedsomhed … enhver følelse som du måske undertrykker i dit travle liv. Yin yoga giver dig tid og plads til at tillade følelser, tanker som du måske har holdt i skyggerne. Der kan komme en masse op til overfladen i en Yin session.

Jeg opfordrer altid til at du tillader alle følelser når du dyrker Yin Yoga, men netop bare tillader dem, sådan at du ikke begynder at identificere dig med dem.  At observere uden at blive fanget af dem. Det koster din krop og dit sind en masse energi at holde tingene undertrykt, så når du giver slip og tillader det hele at være der, kan det være en stor forløsning.

Ved regelmæssig praksis lærer du at observere følelserne og tankerne, uden at blive fanget i historierne.

Disse historier er normalt relateret til hvorfor vi føler sådan og sådan, hvis skyld det er osv. Bare at observere de fysiske fornemmelser uden at give energi til historierne, tillader disse følelser og fysiske fornemmelser en vej ud af dit system. Dette hjælper med at fjerne tankerne om disse ofte ubevidste følelser og giver dermed dit system mulighed for at arbejde gennem de blokeringer, som følelser har forårsaget i kroppen.

BOOK DIG PÅ ET YIN HOLD HER

Scroll to Top