HATHA YOGA

Hatha Yoga har eksisteret i tusindvis af år, og man mener ikke det har ændret sig meget over den tid. Der er kommet en del flere stillingere til, nogle mere udfordrende og smukke som man ikke finder I de oprindelige yoga skrifter. Men som opfindsomme og dygtige yogis har leget sig frem til.

Hatha er blevet den ”vestlige verdens” yoga, en træningsform vi lige kan passe ind i mellem dagens andre travle gøremål.  Denne yoga form er statisk træning hvor der arbejdes med styrke, mobilitet og fokus.
Mange bliver overraskede over hvor hård Hatha kan være. Er du på jagt efter et godt styrkende og mobilitetsskabende supplement til din løbe-, cykel, svømme- eller crossfittræning er Hatha noget for dig.

Hatha Yoga runners stretch

Hatha betyder  ’kraft’ og er mere traditionelt defineret som ’yoga of force’. Det kan derfor betragtes som alt det du kan gøre med kroppen, herunder:

  • Asanas, yogastillinger (dem finder du i alle former for yoga)
  • Pranayama, åndedrætsøvelser
  • Mantra, recitere eller chante
  • Mudras, håndstillinger
  • Renselsesøvelser for krop og sind
  • Og nogen former for visualisering

Hos YOGA SAHL indeholder en Hatha klasse, fysiske statiske stillinger som holdes 5-7 dybe vejrtrækninger (ca 40-60 sekunder), pranayamas (åndedrætsøvelser), mudras og visualisering/meditation.

HARD CORE YOGA

Er YOGA SAHLs eget koncept. Det er funderet i Hatha Yoga men disse timer kræver en vis fysisk styrke og kendskab til yogastillingerne. Der er som navnet antyder fokus på din CORE, altså mave og lænd, og du vil komme til at arbejde hårdt, få sved på panden og øge din styrke.

Hatha Yoga Wild thingI HARD CORE YOGA timerne er det et gennemtestet yogapas, og det samme pas fra gang til gang. Det gør det let for dig at mærke din egen udvikling.

Du vil også støde på 3 åndedrætsøvelser og selvom timen er hård, sluttes den selvfølgelig ligesom alle andre af med Savasana.

Der vil altid være de klassiske yogahjælpemidler til rådighed, som bælter, klodser og puder. Alle kroppe er unikke og det er vigtigere at du mærker indad og finder ud af hvordan stillingen fungerer bedst for dig, fremfor at prøve at komme ind i en stilling som din krop enten ikke er bygget til, eller som den endnu ikke er fysisk og mentalt parat til.

KONTAKT MIG FOR MERE INFO

Scroll to Top