]MEDITATION HOS YOGA SAHL:

MeditationTil meditation i YOGA SAHL anvender den samme teknik som når jeg laver ThetaHealing. Dvs. at jeg bruger en guidet meditation til at sætte din hjerne i Theta hjernebølger. Det er disse hjernebølger de fleste ønsker at at komme i ved når de meditere. Jeg kan en smutvej og den deler jeg med dig.

Jeg er blandt andet uddannet lyd- og chakra-healer og derfor anvender jeg af og til mine syngeskåle under meditationen. Vores krop, sind og celler reagerer positivt på lydens vibrationer. Vibration rører alle dele af vores fysiske væsen. Disse vibrationer skaber balance og healing i kroppen, og lyden i sig selv giver sindet noget at beskæftige sig med under meditationen.

 

THETA HJERNEBØLGER

Når din hjerne er i Theta tilstand, kan du skabe, lære og ændre overbevisninger. Hjernen er overvejende i Thetahjernebølger indtil ca. vores 7. år er hjernen, hvilket også er årsagen til at indlæring (og indoktrinering) i denne periode sker nemt og hurtigt.

Theta tilstand er meget dyb afslapning. Den anvendes ved hypnose og findes under REM søvnen. Hjernens bølger sænkes med en frekvens på 4-7 cykler per sekund. Som nævnt er det også denne tilstand man søger ved meditation.

Theta hjernebølger kan betragtes som det underbevidste; de styrer den del af vores sind, der ligger mellem det bevidste og det ubevidste og det er her du finder dine minder og følelser. Theta hjernebølgerne styrer også dine overbevisninger og din adfærd.

Bruce Lipton, en verdenskendt celle biolog har skrevet en del om at være i Theta tilstand og vores underbevidste sind. Er du interesseret kan du læse lidt mere HER, eller google ham.

 

MEDITATION OG MINDFULNESS

Meditation handler ikke om at blive en ny og bedre person. Det handler om at øge din bevidsthed og om at sætte dit liv i perspektiv til hele universet og alt der er. Du forsøger altså ikke at slukke for dine tanker og dine følelser, men øver dig i at observerer dem uden dom, for i sidste ende at få en større selvindsigt, ro og balance.

Mindfulness er evnen til at være tilstede her og nu, hvile 100% i nuet og være fuld engageret i det vi gør. Derfor har du brug for at være mindful når du mediterer.

Mindfulness har været anvendt mange steder i lang tid, måske fordi meditationen føltes for svær og for ”langhåret”, men jeg oplever at flere og flere har mod på at gå fra mindfulness til meditation. For mig er de to ting ”bror og søster”.

I YOGA SAHL arbejder vi med meditations-praksis, ikke meditations-perfektion. Du øver dig hele tiden. Du skal ikke være perfekt, blot observerer hvad der sker i nuet. Nogle gange vil du glemme at følge dit åndedræt, eller lader dig rive med af en tankestrøm. Det er ok, det er en del af oplevelsen. Ligesom med yoga, er det regelmæssigheden der er vigtig. Det handler om selve rejsen, ikke målet.

TILMELD DIG DEN NÆSTE MEDITATION HER

meditation yoga mindfulness

Scroll to Top