Hos YOGA SAHL & MASSAGE møder du flere forskellige yogaformer.

Hatha yoga er en fysisk yogapraksis.

Hatha yoga beskriver ofte en basic yogapraksis, der indeholder klassiske yogastillinger, åndedrætsøvelser og afspænding/meditation. Stillingerne udføres i et roligt/statisk tempo og holdes som regel i 5-7 dybe vejrtrækninger. Fokus i Hatha Yoga er at udføre de klassiske stillinger korrekt og efter kroppens kunnen. Hatha repræsenterer dualiteterne i livet – yin og yang, maskulin og feminin, mørke og lys. Hatha Yoga forsøger at balancere disse modstående kræfter.

Blid yoga er inspireret af Iyengar yoga

Til blid yoga lægges der ekstra vægt på detaljer og teknik i stillingerne for at sikre korrekt alignment af kroppen og for at forbedre krops-holdningen. På Blid yoga holdene anvender vi redskaber såsom blokke, bælter og tæpper. På sigt vil der også komme stole-yoga til. Der er god tid i hver stilling og vi bruger vejrtrækningen til at komme dybere ind i stillingerne. Blid yoga er især god til seniorer og begyndere, men fungerer også fint for dig med små skader, da tempoet er langsomt og blidt.

Vinyasa yoga kaldes også Power yoga eller Flow yoga

Vinyasa yoga betegner de mere dynamiske former for yoga. Man taler om ”one breath – one movement” det betyder at man glider fra stilling til stilling i en eller flere sammensatte ”serier”. Der er sjældent pause mellem stillingerne og fokus er på at bevæge kroppen i takt med åndedrættet. Det at have fokus på bevægelse og åndedræt kan gøre at Vinyasa føles helt meditativt. På Vinyasa holdene vil du opleve nye sekvenser/serier fra gang til gang. Af og til vil der være en kortere Vinyasa-sekvens på Hatha holdene. Det kunne være som solhilsner, eller en sekvens af krigerstillingerne.

Pila-Yoga, en kombination af øvelser fra yoga og pilates.

Pila-Yoga (også kendt som Yolates) er sammensat for at gøre din krop stærk inderst til yderst. Med yogaen kommer du ned i kroppen og mærker sammenhængen mellem krop og sind. I pilates er det primære fokus på at træne din core (mave og ryg). På Pila-Yoga holdene vil du  opleve en kombination af stillinger/øvelser der giver styrke, smidighed, kropsbevidsthed, balance, åndedræt og afspænding. Her får du lidt mere sved på panden og tempoet er lidt hurtigere, så du kan opleve en cardio-træning.

Yin yoga er en rolig og meditativ yogaform.

Det er en nyere form for yoga, der startede op i 1970’erne hvor man også begyndte at forske mere i fascia og hvad det betyder for vores krop og velbefindende. Yin yoga kombinerer viden fra Taoisme og kinesisk akupunktur med indisk yogafilosofi. I Yin yoga arbejder man passivt med at strække kroppens bindevæv. Yin yoga er ikke tænkt som en praksis der kan stå alene, men den fungerer fantastisk sammen med andre yogastilarter eller anden fysisk træning. I Yin yoga arbejder man med 3 principper: Find din grænse, hold stillingen i over tid (2-5 minutter) og hold kroppen (og sindet) i ro så tyngdekraften kan gøre sit arbejde. Hvis du er en meget aktiv person, kan det være udfordrende at dyrke Yin Yoga, men din krop og dit sind vil helt sikkert takke dig for det.

Yoga Nidra kaldes også Yogic Sleep.

Yoga Nidra er en tilstand, hvor kroppen bliver helt afslappet og 4 af dine fem sanser giver slip. Du bliver guidet til at blive opmærksom på din indre verden ved hjælp af en særlig teknik. Yoga Nidra er forskellig fra Meditation, hvor koncentration og fokus er påkrævet,  i Yoga Nidra ”slukker” for 4 sanser og tillader kun høresansen at være aktiv. I Yoga Nidra er det muligt at opnå en dyb tilstand af afslapning reducerer stress, afhjælpe søvnløshed, mindske kroniske smerter og give større indre ro. Perfekt for alle der lever i en travl hverdag.

Scroll to Top